Main image
Giel 1
Subtitle

Monteur 

Gijs

HVL gaat verder
Page sections
Text

Maak kennis met onze collega: GijsMiddenin de coronacrisis is Gijs gestart als monteur bij HVL. Een uitdagende start, zeker omdat Gijs gedurende de coronacrisis niet de mogelijkheid had om met alle collega’s kennis te maken. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Maar, wat doet Gijs nu precies en wat maakt het werken bij HVL zo leuk?

 

Hoe ben jij bij HVL terecht gekomen?
Een aantal jaar geleden heeft HVL deelgenomen aan de High Tech Ontdekkingsroute in het kader van de Dutch Technology Week. Ze hebben toen de deuren geopend voor geïnteresseerden en zo kon je een kijkje te nemen in de keuken van HVL. Destijds was ik niet op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar vond ik het erg interessant om te kijken wat HVL allemaal doet. Het bezoek aan deze organisatie is me altijd bijgebleven.

Enkele jaren later zag ik op Facebook van HVL dat ze op zoek waren naar een monteur waarbij de vacature mij gelijk aansprak. Deze kans wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan, dus: solliciteren!

 

Waarom HVL?
HVL heeft een positieve indruk bij mij achter gelaten tijdens de High Tech Ontdekkingsroute. Er stonden mooie machines opgebouwd, het was goed georganiseerd en mij viel het op dat het een schone en opgeruimde werkomgeving is. Gedurende de rondleiding begreep ik dat het platenmagazijn in de productie door de medewerkers van HVL is ontwikkelt en opgebouwd. Dit zijn mooie projecten waar ik in de toekomst ook graag een bijdrage aan zou willen leveren.

Daarnaast is HVL een gezond bedrijf. Zo zie je elk jaar  – en misschien wel vaker dan één keer per jaar – weer veranderingen ten aanzien van het pand In de loop der jaren hebben er verschillende uitbreidingen en verbeteringen aan het pand plaatsgevonden.

Text

Wat doet een monteur?
Ik heb een gecombineerde rol van binnen- en buitendienst. Als monteur ga je met een mooie variatie van producten en projecten aan de slag om van losse items een (eind) product in elkaar te zetten. De ene keer is het een halffabricaat en wordt het eindproduct bij de klant in elkaar gezet, de andere keer ben je bezig om een complete machine op te bouwen – variërend van enkele minuten tot ruim 1,5 maand werk.

Een voorbeeld: bij “HVL Projects” houden ze zich bezig met optimaliseren van bedrijfsprocessen – gespecialiseerd in (vol automatische) afvulmachines. Wanneer een project verkocht is zorgen de engineers voor de tekeningen en rolt dit verder door onze organisatie. Wanneer alle onderdelen compleet zijn, mag ik aan de slag. Zo heb ik laatst een afvulmachine voor jerrycans in elkaar gezet. Eerst bij ons op locatie, zodat we alvast het e.e.a. kunnen afstellen. Vervolgens moet er een gedeelte gedemonteerd worden en is de machine klaar voor transport naar de klant. Eenmaal bij de klant aangekomen zorg ik voor de volledige installatie tot de machine helemaal klaar is om gebruikt te worden.

Bij storing, reparatie of wanneer er onderhoud plaats moet vinden aan de machine, mogen wij naar de klant om hetgeen op te lossen.

Image
Monteur Gijs 2
Text

Kun je hier nog iets leren?
Als monteur kun je altijd blijven leren, dat maakt het werk ook zo leuk en interessant. Als je eenvoudig werk verricht, kun je kijken hoe je dit een volgende keer slimmer of efficiënter kunt aanpakken. Daarnaast zou ik me verder willen verdiepen in pneumatische- (lucht gedreven apparaten, voor de niet-technische lezers onder ons) en elektrotechniek. Gelukkig hebben we verschillende collega’s rondlopen met deze specialistische kennis, waardoor ik ervaring kan op doen in deze technieken.

 

Waarom de techniek? Wat spreekt jou zo aan?
Van jongs af aan sprak de techniek mij ontzettend aan. Dit is gestart met het sleutelen aan brommers en vervolgens ben ik mij meer gaan verdiepen in de motoren van de auto’s. Ik heb van mijn hobby uiteindelijk mijn beroep kunnen maken en op een bepaald moment was ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

 

Hoe zou je de sfeer bij HVL omschrijven?
Een gezellige sfeer! Wanneer nieuwe collega’s starten vinden wij het – naast de kennis en ervaring die iemand meeneemt - ook belangrijk dat diegene past op onze jaarlijkse “barbecue”. Je ziet je collega’s over het algemeen meer dan je eigen kameraden. Een fijne werksfeer is namelijk doorslaggevend voor het plezier wat je beleeft aan je werk.   

Zo vinden de pauzes bij HVL met alle afdelingen tegelijkertijd plaats. Het mooie is dat alle afdelingen gemengd door elkaar zitten en is het niet zo dat elke afdeling apart van elkaar gaat zitten.

 

Wat weten mensen nog niet van HVL?
Veel mensen weten niet wat wij maken en/of wat wij kunnen maken. Dat is ook moeilijk in enkele woorden of zinnen te omschrijven omdat we zo’n uiteenlopende producten maken: van een eenvoudig frame tot een complete machine.

Naast het produceren van producten zijn we druk bezig met projecten voor klanten op het gebied van optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het mooie is dat we veel kunnen betekenen voor onze klanten – bij HVL kijken we altijd naar welke mogelijkheden er zijn. Kan niet, bestaat niet!