Afvullen

Volledig
geautomatiseerde
afvullijn

HVL gaat verder

Volledig geautomatiseerde afvullijn voor ADR én non-ADR vloeistoffen

Vendrig Liquid Solutions uit Someren is gespecialiseerd in het transport van vloeistoffen voor de agrarische en farmaceutische markt. Zowel gevaarlijke (ADR) als niet-gevaarlijke stoffen en goederen (non-ADR). Het dienstenaanbod gaat verder dan alleen transport. Vendrig Liquid Solutions is ook de partner voor op- en overslag, mengen, verpakken en afvullen. Bij HVL ontwikkelden en bouwden we voor Vendrig Liquid Solutions een volledig geautomatiseerde afvullijn voor het afvullen van een grote variatie aan vloeistoffen.

De afvullijn is explosieveilig (ATEX-gecertificeerd) en wordt door Vendrig Liquid Solutions gebruikt voor het omzetten van bulkproducten naar kleinverpakkingen zoals drums, cans en IBC’s (Intermediate Bulk Containters). Maar het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk.

De afvullijn is explosieveilig                  (ATEX-gecertificeerd) 

De afvullijn is voorzien van vision. Met behulp van een camera ziet de machine welke verpakking eronder staat en kan de vulopening eenvoudig worden gedetecteerd. Hier komen geen mensenhanden aan te pas. In combinatie met het aangekoppelde transportsysteem is deze afvullijn in staat om gepalletiseerde verpakkingen af te vullen van 60 tot 1500 kg. Afvulling is mogelijk voor flessen van 250 ml tot IBC’s van 1500 Kg en elke verpakking die er tussen in zit.

De door ons ontwikkelde CIP-skid is eveneens onderdeel van deze afvullijn en zorgt voor de automatische reiniging van de procesinstallatie.