Geautomatiseerde platenrek voor optimale opslag en machineaanvoer

optimale opslag
en machineaanvoer

HVL gaat verder

Geautomatiseerde platenrek voor optimale opslag en machineaanvoer

Wij willen onze innovaties graag delen.
Een gigantische, compleet geautomatiseerde ‘apothekerskast’ met metalen platen erin. Daar kun je onze automatische magazijnstelling, ook wel platenrek genoemd, mee vergelijken. Het is een unieke uitvinding van onze engineers, gebouwd en gemonteerd door onze eigen metaalafdeling. En daar zijn we behoorlijk trots op. Wellicht ook een optie voor jouw bedrijfsproces.

Onze platenrek heeft 700 posities van 3.000 x 1.500 mm. Alternatieve afmetingen zijn mogelijk. Het systeem speelt een centrale rol binnen onze bedrijfsprocessen. Het functioneert als opslagruimte, maar zorgt tegelijkertijd voor de aanvoer van ruw plaatmateriaal, halffabricaten en eindproducten naar onze machines.

Omdat we met behulp van deze automatische magazijnstelling het aantal menselijke handelingen hebben teruggebracht, hebben we ook de doorlooptijd van een order aanzienlijk kunnen verkorten.

Het is een unieke uitvinding van onze engineers, gebouwd en gemonteerd door onze eigen metaalafdeling.

De aansturing van de platenrek gebeurt vanuit ons ERP-systeem. Nieuwe behoeftes aan ruwe materialen worden bijvoorbeeld automatisch vanuit het ERP-systeem aangevuld. Het magazijn is zo ingesteld dat rvs en staal altijd strikt van elkaar worden gescheiden.

Met onze platenrek voorzien we in totaal 2 lasersnijmachines van ruw materiaal, 5 kantbanken van gesneden product en 2 uitraapplaatsen van de juiste onderdelen.


Graag nodigen wij je uit om deze innovatie bij ons te komen bekijken en te beoordelen of het binnen uw productieproces past.