Image
William Pijnenburg Award 2019

William Pijnenburg Award 2019

Body

In juni 2019 werd bekend gemaakt dat wij voor de 2e keer genomineerd waren voor de William Pijnemburg Award. Een waardering voor de aandacht, ontwikkeling van vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan de toekomstige vakman die wij nastreven.

We ontvingen lovende woorden van de jury uit naam van William Pijnenburg. Lees hieronder het volledige Jury rapport.

 

HVL Metaal en Techniek, Liessel

HVL is vanaf 2015 aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerlingvakmensen in de metaalbewerking.

Als bouwer van machines, modules en halffabricaten uit metaal moet je voldoen aan de klantnorm. "HVL gaat verder!" Van idee tot prototype, bij het bewerken van staalsoorten en in het opleiden voor de toekomst.

HVL ademt de sfeer en betrokkenheid uit van een familiebedrijf waar de leerling zich thuis voelt en de lijnen kort zijn. Voor de leerling een heel aangename beleving en de basis om te worden uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen. Stilstaan is geen optie. en met een structuur in de opleiding gaan de praktijkopleider en de leerling samen op pas in de doorontwikkeling van leerling en bedrijf. Voor een groot deel binnen het bedrijf en samen met de bedrijven uit de regio binnen het  Techniekcentrum | Brainport in Deurne.

De promotie van techniek staat bij HVL hoog in het vaandel en wordt samen met collega bedrijven in de Peelregio vormgegeven. Een continu contact met leerlingen van de basisschool tot en met de studenten van HBO/WO.

HVL laat het nooit afweten als gastheer wanneer het om techniekpromotie gaat. De faciliteiten worden waar nodig ruimhartig ingezet. Het Techniekcentrum | Brainport is hiermee in Liessel ontwikkeld.

Door met name de continuïteit in het zijn van ambassadeur en het leveren van een actieve voorbeeldrol als een van de kartrekkers in de Peeelregio is HVL met recht in 2019 genomineerd voor de William Pijnenburg Award!