Kennisdeling

HVL Metaalbewerking deelt graag kennis met klanten, con-collega’s en scholen. De metaalsector biedt vandaag de dag schoon, interessant en uitdagend werk. Die boodschap willen wij uitdragen.


Basisonderwijs
Om de jeugd te laten kennismaken met de metaalsector ontwikkelden we met een aantal andere bedrijven een leuk en interactief programma voor kinderen vanaf groep 7.
Samen bouwen ze een eenvoudig model van een vrachtwagentruck:
1. In de klas zien ze een filmpje over werken in de metaalsector
2. In groepjes bezoeken ze een van de deelnemende bedrijven
3. Daar krijgen ze een demonstratie en maken ze een onderdeel van de truck
4. Terug op school monteert de klas gezamenlijk de diverse onderdelen tot een truck

Deze workshop wordt uitgebreid naar leerlingen in het voortgezet onderwijs.


Fontys Hogeschool
HVL Metaalbewerking deelt kennis in de breedste zin van het woord met studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. In workshops voor studenten Logistiek, Automotive en Werktuigbouwkunde laten we zien hoe het proces verloopt van order tot en met de afhandeling. De nadruk ligt op de praktijk. Ze maken kennis met de diverse technieken en zien hoe die worden toegepast. Op onderwerpen die hun speciale interesse hebben zoomen we wat dieper in.

In deze workshops leren engineers/projectleiders in opleiding wat de gevolgen zijn van beslissingen die ze vooraan in het proces nemen. Dit is belangrijk om ontwerp en uitvoering goed te laten aansluiten.

AFSTUDEERSTAGES

Studenten van de Fontys Hogeschool Eindhoven en van het ROC ter AA Helmond en Eindhoven kunnen hun afstudeerstage bij HVL Metaalbewerking doorlopen. Als afstudeerproject denken ze mee over de best mogelijke inrichting van bepaalde processen.

ERKEND LEERBEDRIJF

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor de praktijkopleidingen BBL en BOL. Leerlingen van niveau 2 of 3 doen bij ons vier dagen per week praktijkervaring op en gaan één dag naar school. Onze praktijkopleider is gecertificeerd om examens af te nemen.

Deel deze pagina   |